nadere informatie voor freelancers

Vele zelfstandige ondernemers willen heel graag rechtstreeks gecontracteerd worden door eindopdrachtgevers, maar om velerlei redenen lukt dat lang niet altijd en is zij/hij aangewezen op tussenbureaus en intermediairs, eigenlijk tegen haar/zijn wil in. Deze tussenbureaus en intermediairs berekenen een marge van 15 tot 35 % van de door de zelfstandige gegenereerde output, gedurende de gehele looptijd van de opdracht. Voor de toegevoegde waarde van deze bureaus, de acquisitie en hun naam, berekenen zij deze behoorlijke marge. In sommige branches worden zelfstandigen soms meerdere malen doorverkocht waardoor de marge steeds groter wordt.

Zelf ben ik nu 8 jaar zelfstandige ondernemer, heb veelal rechtstreeks gewerkt en heb dan ook vaak met verbazing gekeken naar de wijze waarop de markt werkt. Omdat ik van mening ben dat bemiddeling van de zelfstandige "freelancer" (zzp 'er, dga of eenmansbedrijf) ook anders kan, en dat daar een doelgroep voor is, die anders bemiddeld wil worden dan via tussenbureaus, ben ik gestart met AG interim, met als doel te bemiddelen tussen opdrachtgever en zelfstandige bij het verkrijgen van tijdelijke opdrachten, leidend tot een rechtstreekse relatie tussen freelancer en opdrachtgever.

Voor mijn inspanningen zal ik gedurende 6 maanden, per maand een vast bedrag gekoppeld aan het uurtarief (dat is dan ongeveer 10%) in rekening brengen. Na die 6 maanden ben je volledig vrij om met die opdrachtgever vervolgopdrachten af te sluiten. M.i. is dit een redelijke en sterk concurrerende vergoeding.

Als je interesse hebt stuur dan je cv naar het mailadres onderaan de pagina. Ik zal je daarna informeren over deze manier van bemiddelen. Ook als je nu niet beschikbaar bent zou ik, als jij interesse hebt, gaarne je gegevens willen ontvangen.

In beginsel beperk ik me niet tot bepaalde disciplines of branches. Wel richt ik me op de zgn. zakelijke dienstverleners en overheid. Disciplines die ik in ieder geval op het oog heb zijn: interim-managers, IT- deskundigen, financiŽle mensen, accountants, juristen, projectleiders, etc. Voor de overheid moet je denken aan bouwinspecteurs, plantoetsers, financiŽle mensen, beleidsmedewerkers, managers, juristen etc. Dit zijn slechts voorbeelden en vormt geen gelimiteerde opsomming.

Wat mij betreft kun je deze informatie ook doorgeven aan andere zelfstandigen in je netwerk. Wellicht, voor alle duidelijkheid, anders dan genoemde vergoeding zijn er geen kosten voor je aan verbonden, ook niet voor de inschrijving.

Als u meer informatie wilt, stuur dan een mail (info@aginterim.nl)en ik zal je informeren.

De bemiddeling geldt voor 'alle' disciplines in vele branches.